Vecka 27

Denna sommar vill vi uppmuntra dig till att hitta på saker på hemmaplan. I Gislaved, Gnosjö och Värnamo finns det så mycket att hitta på. Den här veckan tipsar vi om sova ute, allt från att sova i husvagn till tält eller hyra stuga.

Gislaved & Gnosjö

Reser du med husvagn eller tält, eller vill hyra en stuga så finns det flera olika mysiga campingar & stugor att välja mellan. Vi har bland annat Caravan clubs camping direkt vid sjön Hären för den som vill vara direkt vid en sjö. Björsbo forest and lake vildmarkscamping även den vid en sjö. Är du mer sugen på att bada i pool, är Hörsjöns camping rätt för dig, eller vill du vara en del av äventyret är det på Isaberg eller High Chaparral du ska bo. Läs mer om våra camping och stugbyar här.

Vill du hellre prova på att sova i vindskydd hittar du dessa utmed våra vandringsleder. Lär mer här.

Friluftsfrämjandets sova ute-guide med alla tips du kan tänkas behöva för att sova ute finner du här.

Värnamo

Vill du testa att sova utomhus? Inga problem! Oavsett om du kommer med husbil, vill tälta eller sova under bar himmel har vi sovplatser som både är vackra och praktiska.

Värnamo Camping
Värnamo camping ligger naturnära intill Prostsjön, fast ändå mitt i stan. Härifrån kan du promenera till både restauranger, biograf, skejtpark, utegym och butiker. Campingen har campingtomter med och utan el, mysiga stugor med fyra till fem bäddar och moderna lägenheter. Här kan du både bada, fiska, paddla kanot, testa boule och spela äventyrsgolf. Värnamo camping har öppet under sommarsäsongen, från första maj till mitten av september.
Mer om Värnamo camping hittar du på varnamo.se

Ställplatser
Om du kommer hit med husbilen har vi flera ställplatser som passar dig.
🏕 Mitt i ekskogen vid sjön Furen, hittar du Skeda Strand
🏕 Bo både naturnärra och centralt vid Prostsjön hos Värnamo Camping
🏕 Lantligt och avkopplande vid vatten och skog hos Böttemåla Gård<
🏕 Vakna av en doft av nybakade våfflor hos Dannäs Våffelcafé och B&B
🏕 Mitt i naturen och jämte både örtträdgård och spa hos Café Timjan
🏕 Vid Sydsveriges största myrområde på Store Mosse nationalpark
Våra ställplatser hittar du på varnamo.se.

Naturkartan
Det enklaste sättet att hitta ut i naturen är med hjälp av Naturkartan. Naturkartan är en hemsida och app där du lätt kan navigera dig till natur- och kulturupplevelser. Här hittar du enkelt till våra vindskydd, till exempel. Använd gärna den för att hitta en mysig plats att övernatta på. Kom bara ihåg allemansrätten – inte störa, inte förstöra!
Hitta ut med Värnamos Naturkarta, naturkartan.se.