Vecka 29

Tillsammans med våra vänner i Värnamo har vi nu satt ihop en liten sommarguide med tips för er som väljer att stanna hemma i sommar. Vi vill lyfta fram platser och aktiviteter som ligger runt hörnet för er som bor i Gislaved, Gnosjö och Värnamo. Denna vecka vill vi visa upp möjligheterna till att cykla hemma i sommar.

Gislaved & Gnosjö

Isaberg Mountain Resort
Äventyrsberget kan erbjuda dig som besökare många olika äventyr men de en av deras specialiteter är cykel. Här kan du susa ner för berget på cirka 20 MTB-leder, det finns pumptrack och även teknikbanor. Här finns något för alla.

För mer info om Isaberg, gå till Isaberg Mountain Resort

Töllstorps friluftsområde
I Töllstorps friluftsområde hittar du välskötta MTB-slingor. Slingorna varierar i svårighetsgrad och det finns hopp, drops och höjdmetrarna varierar vilket gör det till en kul upplevelse. Här finns även pumptrack och grillplats.

För mer info om Töllstorps friluftsområde, gå till MTB i Gnosjö.

Mer cykeläventyr
För den vågade kan du cykla Hillerstorpsleden, Kävsjölänken och Järnbärarleden som binder samman Hestra och Värnamo, totalt cirka 60 kilometer utmaning. För dig som däremot söker ett lugnare cykeläventyr kan du cykla den 15 kilometer långa Banvallen mellan Hestra – Gislaved.

För mer cykeläventyr i Gislaved och Gnosjö, gå till Cykla i Västra Småland.

Värnamo

Är du ute och cyklar? Vi hjälper dig! Här kommer våra bästa cykeltips i Värnamo. Här finns vackra landsvägar, tuffa mountainbikeslingor och några pumptracks.

Allt om cykling i Värnamo hittar du på varnamo.se/cykla.

Cykel- och mountainbikeleder
I Naturkartan hittar du alla våra cykelleder och några av våra mountainbikeleder. Appen guidar dig enkelt runt på stigar och vägar, även om slingorna inte är skyltade.

Hitta till cykelleder och mountainbikeleder, naturkartan.se.

Stadsvandring på cykel
I sommar kan du uppleva konstguidningar på cykel. Tillsammans med Vandalorums guide tittar vi på några av konstverken utomhus runt Vandalorum och fortsätter sedan med cykel längs med konstverket All Inclusive och förbi verket Tidsspegel vid Exposkolan. Turen går sedan utmed Lagan där vi upplever några av bänkarna som ingår i satsningen Bänkarnas stad.

Boka din guidade konstsvandring på cykel på varnamo.se/stadsvandring.

Borgen Outdoor
Borgen Outdoor har enduro- och MTB-leder med olika svårighetsgrader. Barn kan med fördel cykla på barnbanan vid Borgenstugan. Eller den 450 m långa leden på gräsytan närmast parkeringen, med doserade kurvos och upp- och nedförsbackar. Här hittar du också en SM-slinga för mountainbike. Kul för både stora och små, nybörjare som experter!

Läs mer om Borgen Outdoor på varnamo.se/borgenoutdoor.