Vecka 28

Denna sommar vill vi uppmuntra dig till att hitta på saker på hemmaplan. I Gislaved, Gnosjö och Värnamo finns det så mycket att hitta på. Den här veckan tipsar vi bada ute, oavsett om du föredrar att bada i sjö utomhus, eller inomhuspool har vi något för alla.

Gislaved & Gnosjö

Badplatser
I Västra Småland finns omkring 500 sjöar. Cirka ett 20-tal utav dessa är iordningsställda med bryggor och toaletter. På många badplatser finns också små lekplatser. Dessa badplatser drivs i kommunens regi och här tas badvattenprover med jämna intervaller under sommarmånaderna. Skulle proverna visa på avvikelse finns information på varje kommuns hemsida. Nedan hittar du information om alla kommunala och några icke kommunala badmöjligheter.

Badplatser
Badplatser i naturen.

Utomhuspool:
Hörsjöbadet i Smålandsstenar har en härlig badanläggning som är öppen sommartid.

Badhus:
Gislebadet i Gislaved
Töllstorpshallen i Gnosjö
Anderstorps simhall

Läs och lär dig om badvett här.

Värnamo

Sköna bad för lata dagar. Oavsett om du är badkruka eller helst leker i vattnet till läpparna blir blåa, har vi badplatser som passar just dig.

19 badplatser
Med 19 olika badplatser att välja på kan du räkna med att alltid få till ett dopp. Välj och vraka mellan sandstrand, gräs, bryggor eller klippor. Du kan även bada ute i tempererade bassänger i Värnamo eller Forsheda.

Bada i pool
I Värnamo har vi två utomhuspooler med tempererat vatten. Här lovar vi sköna temperaturer oavsett väder! Forshedabadet ligger i Forsheda. Bassängområdet består av en bassäng på 25 x 25 meter, som innefattar en tävlingsbassäng, en hoppbassäng och en undervisningsbassäng. Intill ligger en mindre plaskbassäng för barnen. Här finns omklädningsrum inomhus med toalett, dusch och varmvatten. För dig som är glass- och godissugen, ligger kiosken precis vid huvudentrén. Värnamobadet hittar du vid Doktorsområdet, bakom Värnamo sjukhus. På badområdet finns förutom ett stort grönområde även en bastu om du vill värma dig lite extra och en kiosk för dig som är fikasugen.

Bada med hunden
Tycker din hund om att bada och busa i vattnet? Ta med din vän till ett av våra tre hundbad där den får svalka sig och busa av sig i vattnet tillsammans med dig. Hundar får bada på angivna platser vid:
- Annebergsbadet
- Prostsjön
- Osudden

Ta ett skogsbad
Ett något annorlunda bad, men lika skönt för det. Stanna upp, öppna sinnena och upplev naturen på ett nytt sätt. Ta ett skogsbad på egen hand eller med guiderna Vandra med André och Carinas Träningsverk.

Alla bad i Värnamo hittar du på varnamo.se/bada.