Vecka 26

Denna sommar vill vi uppmuntra dig till att hitta på saker på hemmaplan. I Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo finns det en uppsjö av aktiviteter. Den här veckan tipsar vi om våra bästa äventyr med allt från riktigt äventyr med cowboys och sheriffer till ett aktivt uteliv på äventyrsberget.

Gislaved & Gnosjö

Krutrök, hög fart eller svindlande höjder äventyret är alltid nära i Västra Småland.

High Chaparral
På High Chaparral är du en del av äventyret. Allt i genuin Vilda Västern-miljö med bisonoxar, tågrån, hjulångare, guldvaskning, indianer, cowboys och mycket, mycket mer. Teaterframträdanden hela dagen av professionella skådespelare i vilda västerns många karaktärer – här väntar spänning och glädje hela dagen. På High Chaparral händer det grejer när och där du minst anar det.

För öppettider och biljetter: High Chaparral

Isaberg mountain resort
På Isaberg finns aktiviteter för hela familjen. Från fartfyllda aktiviteter som mountainbike, rodel och höghöjdsbana, till lite lugnare som äventyrsgolfen, vandra och den härliga lekplatsen. Visste du att Isaberg är en av Sveriges största arenor för mountainbike?

Öppettider, priser och alla aktiviteter hittar du på: Isaberg Mountain Resort

Men vi har mer äventyr, varför inte ta en tur på häst, besöka en skatepark, låta barnen leka av sig i en lekpark, testa lyckan på golfbanan eller utmana familjen i padel eller kanske i gokart. Fler tips på äventyr hittar du här.

Vaggeryd

Mer info kommer

Värnamo

Denna sommar vill vi uppmuntra dig till att hitta på saker på hemmaplan. För här i Värnamo och runtomkring finns det så mycket att hitta på. Den här veckan tipsar vi om äventyr som väntar runt hörnet…

Borgen Outdoor
En friluftsanläggning som bjuder på spänning för alla. Här kan du springa, cykla, spela discgolf, orientera, åka längdskidor och mycket mer. Våra föreningar har gjort Borgen Outdoor till en utomhusarena med liv, rörelse, och många adrenalinfyllda aktiviteter. Och med våra fina grillplatser, snygga vindskydd och den stora Aluminiumstolen är det även spännande för den som inte är lika våghalsig av sig. Välkommen hit för att utöva just din favoritsport, testa något nytt, eller bara njuta av den friska luften här i Alandsryd.
Mer om Borgen Outdoor hittar du här.

Boka ditt sommaräventyr
Roliga aktiviteter har vi gott om! Men ibland måste de förbokas. Kom ihåg att boka din plats om du vill hänga med på:
- Heldagsutflykter med lika mycket vandring som paddling
- Multiäventyr på Store Mosse – en heldag till fots, med snöskor, i kanoten och på cykel
- Bisafari med Biboden i Åminne
- Simutflykter med picknick, månskenssimning, retreats och även större expeditioner
- Lerduveskytte i Gamla Åminne
- Guidade turer på hästrygg
- Gå en kurs i att laga kroppkakor
Aktiviteter som kan bli ditt sommaräventyr kan du läsa mer om på varnamo.se/sommartips

Paddla
Ta ett par åror och våga dig ut i nya farvatten. Här kan du paddla i kajak, kanot och på SUP. Välj om du vill testa dig fram i stan, eller vill ut på ett äventyr på sträckor som tar upp till 9 dagar att paddla. De flesta kanotuthyrare erbjuder transport. Så när du hyr kanot kan du få den levererad och upphämtad på plats, vilket betyder att du kan starta och sluta när och var du vill. Hur smidigt!
Läs mer om paddling i Värnamo på varnamo.se.