Store Mosse vandrarhem

Upplev naturen på nära håll i Stora Mosse nationalpark. Omgiven av orörd myrmark och beteshagar bor du i rustika röda stugor som pockar på närvaro i stunden. Du hämtar vatten vid pumpen på gården, hugger din egen ved och eldar i kaminen när kylan kommer.

Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i nationalparken ligger vandrarhemmets två hus på moränkullar omgivna av sjö, högmosse och sanddyner.

Bra att veta Vandrarhemmen är riktigt exotiska, där finns det varken el eller rinnande vatten. Däremot finns det ved, yxa och huggkubb. På Lövö finns vattenpumpen i trädgården. På Svänö står vattenpumpen cirka 150 meter sydost om huset, på andra sidan kullen där grillplatsen ligger. Madrasser och kuddar finns till varje bädd, men sovsäcken måste du ta med själv. Glöm heller inte att ta med tändstickor, ljus, ficklampa eller annan lykta.

Boka boende

Naturum Store Mosse nationalpark