! Detta evenemang har redan varit

Luften är fri

Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Den 22 januari invigdes Luften är fri - Friluftslivets år, ett projekt som riktar sig till få fler personer till att testa på och utforska friluftslivet i den svenska naturen. Den svenska allemansrätten gör att Luften är fri, så ge dig ut och utforska Sverige, vare sig det är de norrländska fjällen, våra långa kuster eller våra djupa skogar. Luften är fri riktar sig till både vana och ovana personer. Om du är van vid friluftsliv, varför inte passa på att visa dina upplevelser för andra? Uppmuntra och inspirera andra i din närhet att följa med dig eller utforska på egen hand.

Är du ovan och vill ha hjälp att hitta ut? Kontakta oss på turistinformationen så kan vi hjälpa dig hitta rätt upplevelse för dig.

Med tanke på den pågående pandemin infaller friluftslivets år ganska väl, intresset för naturen och friluftslivet har ökat markant. Är du företagare som jobbar med natur- och/eller kulturupplevelser passar detta bra. Haka på trenden och erbjud dina tjänster till de som vill ge sig ut, allt i namnet av Luften är fri.

Runtom i landet kommer aktörer att arrangera aktiviteter som går in linje med friluftslivet, är du nu då nyfiken på att ta del av detta eller har du egna erbjudanden du vill sprida, gå in på den officiella evenemangskalendern för projektet: Luften är fri - officiell hemsida

Allemansrätten Tack vare allemansrätten kan i stort sett alla i Sverige vara ute i friska luften. Forskning visar att Friluftsliv har positiva effekter både på hälsan, ekonomin och miljön. Varför är då inte fler ute i naturen?

Under Friluftslivets år 2021 kommer Naturvårdsverket att fokusera på att dela med sig kunskap om naturen och allemansrätten. Eftersom fler besökare medför ett ökat tryck på naturen och blir det extra viktigt med kunskap om hur allemansrätten fungerar i olika situationer och på olika platser.

Sociala medier Friluftslivets år 2021 består av tolv leveranser som manifesteras under en månad i taget. Leveransen kan genomföras under hela året, men syns extra under en månad. Månadsaktiviteterna ger kontinuerlig uppmärksamhet till friluftslivet och dess värden.

Det vore kul om du hänger på. Delta på sociala medier via hastaggen #luftenärfri kombinerat med #visitgnosjo och #visitgislaved och dela dina bästa tips på bra aktiviteter att göra i naturen eller naturområden i kommunen. Foton på Instagram med #luftenärfri kombinerat med #visitgislaved uppmärksammar vi genom att dela i vår händelse.

Visit Gislaved - Facebook

Visit Gislaved - Instagram

Visit Gnosjö - Facebook

Visit Gnosjö - Instagram

Kalender

Januari – Invigning Friluftslivets år 2021

Februari – Inspiratör friluftsliv

Mars – Friluftskompis

April – Hela Sveriges friluftsdag

Maj – Friluftsliv i skyddad natur

Juni – Äta ute

Juli – Sova ute

Augusti – Jag har aldrig…

September – Gilla friluftslivet

Oktober – Lära ute

November – Må bra ute

December – Dialog friluftsliv

Vad kan du göra mer? Här på hemsidan hittar du aktiviteter, besöksmål, boenden och evenemang värda att uppleva i Gislaved och Gnosjö kommun.

Genom Gislaveds kommuns interaktiva karta kan du bland annat få tips på elljusspår, vandringsleder och badplatser.

Låna utrustning från Fritidsbanken som samlar in sport- och fritidsutrustning och lånar ut det kostnadsfritt i 14 dagar.

Fritidsbanken Gnosjö

Fritidsbanken Gislaved

Läs mer om Luften är fri på webbplatsen för Friluftslivets år 2021.

Gislaveds & Gnosjö kommun