Visit Fegen

I fantastiska Fegen möts landskapen Halland, Småland och Västergötland. Ett mycket populärt friluftsområde med sitt rika fågelliv och omväxlande landskap.

Upplev Fegen området. Här finns ett rikt växt- och djurliv att upptäcka från stigar och kanotleder i Fegens naturreservat. De populära lägereldsplatser i Fegenområdet kan nyttjas vid köpa av en lägerkuponger. Lägerplatserna runt om i Fegenområdet inbjuder till matlagning i naturen. För den som vill stilla hungern på annat sätt finns det caféer och restauranger att besöka. Här finns gott om plats för att upptäcka smultronställen. Kanske är det en fornlämning på en udde som bäddas in i tusentals av vitsippor eller en alldeles egen undangömd badplats. I Fegensjön finns 17 olika fiskarter. En av dem är den sällsynta vårsiklöjan, som återfinns i endast tre sjöar i världen.

Vandra vackra Gislavedsleden som ringlar 10 mil från Fegen i söder upp till Isaberg i norr. Leden är en del av Smålandsleden och går förbi kulturminnen och platser som Sandviks badplats och Café Sockenstugan, öppet under sommarsäsong.

Fegens Turistbyrå öppettider

Öppet från: 1 Juni- 31 Augusti Alla dagar 10.00-18.00.

För information övriga året kontakta Gislaved turism på telefon: 0371-84499.

Fegen området består av kommunerna kring Fegensjön som är Gislaved, Falkenberg och Svenljunga.

Uhlabovägen 1 311 52 Fegen